Димитър

„Навсякъде по света очите виждат само онова, с което е изпълнена душата.“
Иво Андрич

Днес ще ви разкажем за силата на човешкия дух и способността да преодолява трудностите. Още от раждането!

Това е Димитър, на 5 години от Пазарджик – един иситнски малък герой. Той е роден със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли). Наричат го така, защото децата се раждат „счупени“ и трябва…да се поправят (тук дълбоко се прекланям пред всички лекари)! Като него има само още две деца в България! Казано накратко – това е състояние, при което костите на черепа се сливат съвсем рано, което засяга формата на лицето и главата. В много случаи пръстите на ръцете и краката също са сляти.

Едва навършил 5 месеца, с помощта на френски специалисти му правят първата операция на главичката. Следват още три – две на ушите и една за корекция на мекото небце. След дълго лутане и търсене на лекари, претърпява още четири операции в Русия за разделяне на пръстите на ръцете. Предстоят му още няколко изпитания. Едно от тях е операция за разделяне на пръстите на крачетата, която родителите му се надяват да бъде осъществена през тази година. А когато навърши 10години трябва да се направи още една на лицето.
 
Който желае може да подкрепи кампанията му тук:  https://www.facebook.com/SAVEDIMITAR

Митето е олицетворение на сентенцията, че щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване! Слънчев, усмихнат и много щур и все бърза за някъде. Обожава да чисти, да готви, да играе футбол с батко си и да кара колело.
 
Любимото му изречение е: „АЗ МОГА САМ! „

Щастливата му усмивка засне фотографа с голямо сърце Боян Йовчевски.