Вдъхновяващата фотоизложба „Деца /не/ като другите“

На 03.06.22 от 17ч с подкрепата на българската общност в Страсбург и съвместно с фондация Можем Заедно / Together We Can Foundation, откриваме вдъхновяващата фотоизложба „Деца /не/ като другите“ посветена на децата със специални потребности.

Заповядайте да изпием по чаша хубаво вино, да послушаме българска музика и да ви разкажем за мечтите и желанията на 40 деца, участници в проекта „Различните“ деца на България.

На 04.06 от 11ч., децата от българското училище в Страсбург, „Христо Ботев“, ще представят програма, с която ще отбележим Деня на славянската писменост, 24май – патронния празник на училището, както и международния ден на детето. Учениците ще вземат участие и със свои рисунки на тема „Да играем ЗАЕДНО“.

Официален гост на събитието ще бъде Посланик Мария Спасова – Постоянен представител на България в Съвета на Европа. Искрено благодарим на г-н Васил Янев – главен организатор и координатор на изложбата, на г-н Христо Христов – президент на асоциация Кирил и Методи Страсбург Culture Bulgare à Strasbourg ,на г-жа Лидия Михова, директор на българското училище и на Ligne à Suivre за страхотните покани, които направиха за нас. ❤❤❤

Изложбата е с благотворителен характер и на място ще има мини базар с традиционни за България неща. Ще видите невероятно красиви произведения и искрено благодарим и на творците, които се включиха ❤

По желание на организаторите, средствата ще отидат за закупуването на комбинирана люлка-везна, пригодена за деца в инвалидни колички, която ще бъде дарена на община Благоевград.

Share on facebook
Translate »